Trädgårdsbelysning

Det många inte tänkter på alla gånger är att ha en bra belysning i sin trädgård och även på sitt hus. Om du lagt ner massa pengar och tid kan verkligen rätt trädgårdsbelysning vara pricken över i:t. Det är inte mycket som slår rätt utebelysning och det kan verkligen höja hela utseendet av din tomt.

Inom trädgårdsbelysning idag finns många olika alternativ. Det finns både spotlights för att punktbelysa vissa delar, lyckstolpar för mer allmänt ljus på större eller mindre ytor. Något som verkligen kan vara effektfullt är att lysa upp delar a husfasaden, kanske ha en uppåt spotlight mot husnumret. Har du en trapp upp till ditt hus kan det vara både effektfullt och praktiskt att montera spotlights i trappstegen för att både ge känsla och ljus.

Idag finns många olika typer av trädgårdsbelysning, här nedan hittar ni några av dem.

Pollare

En pollare ser ut som en liten pelare som sprider behagligt ljus. Dessa kan placeras både ute i trädgården eller i anslutning till uppfart och eventuell parkering.

Stolplyktor

Dessa är designade lyktor som fästes i marken. De används ofta till att belysa rabatter och buskar i trädgården. Dessa går att hitta i många olika storlekar och utföranden.

Spotlights

Är du en person som gillar att dekorera din trädgård är spotlights något du bör satsa på. Med hjälp av spotlights kan du rikta uppmärksamhet till utvalda platser i din trädgård som du vill lyfta fram. Dessa lampor går att använda till många olika ställen, att lysa upp rabatten, lysa upp fasaden eller kanske lyfta fram ett stort vackert träd du har i trädgården. Spotlights finns i många olika utförnaden och med många olika styrkor på ljuset.

Ecolight

Dessa är ganska nya på marknaden. De är likvärdiga med spotlights fast de är mer miljövänliga.

Fasadbelysning

Fasadbelysning är lampor som du fäster på fasaden, de kan rikta sitt ljus åt två håll, uppåt och neråt. Dessa kan verkligen lyfta hela din fasads utseende och de finns i många olika utföranden för att passa alla kunders önskemål. Fasadbelysning kan användas både för att rama in entrén och farstukvisten till att framhäva andra detaljer på ditt hus. Downlight är en form av fasadbelysning som kan fästas vid takfoten.

Så har du inte belysning på ditt hus eller i din trädgård idag skulle jag rekommendera att satsa några kronor på detta och ta fram ditt hus och trädgård på bästa sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *