Sköna skor utan snören

Gränsen mellan ute och inne blir ofta väldigt skarpt i Sverige när vädret inte är det bästa. För att komma ut måste man leta fram lämpliga skodon, sedan böja sig ner och knyta dem ordentligt. Hela denna manöver kan faktiskt kännas så omständig att man drar sig lite för att gå ut. Det här inlägget handlar om tre typer av skor som inte behöver snöras. Har du dem till hands är det lätt att ta en spontan kopp kaffe på altanen eller en kort bensträckare i friska luften.

 

Gummistövlar är svårslagna när det regnar

 

Gummistövlar har i regel en sula med bra grepp och är helt vattentäta. De är dessutom synnerligen lättskötta och spolas lämpligen av med trädgårdsslangen efter att du använt dem om det var lerigt ute. Stövlar är dock sällan särskilt sköna att gå i om du inte går upp i pris och väljer en premium stövel. Det är helt enkelt inte gjorda för att vara bekväma i första hand. Alla stövlar är heller inte superenkla att få på sig. Särskilt inte om skaften är höga.

 

Kängor med lantlig charm

 

Blundstone är ett australiensiskt företag som bland annat gör grova kängor i oljebehandlat läder. Deras mest berömda modell “The Original” är försedd med en karaktäristisk resår på sidan som gör dem mycket enkla att ta av och på. The Original har gjorts i snart 200 år! Det här är skodon som kräver en del omvårdnad för att de ska hålla sig hela och fina. Det är dock väldigt allsidiga och stilmässigt gör du sällan bort dig i ett par kängor från Blundstone. Räkna dock med att de kostar en del.

 

Oslagbar komfort

 

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för en modern svensk klassiker som vi tycker är lite underskattad när det gäller lättare trädgårdsarbete och avkoppling utomhus. Så länge det inte regnar. Att låta fötterna glida ner i ett par billiga foppatofflor är faktiskt svåröverträffat. De är lika lätta att ta på som ett par träskor eller flipflops men samtidigt bland det skönaste du kan ha på fötterna tack vare det stötdämpande och elastiska material som de är gjorda av. Tofflorna är inte varma men det löser du med ett par ullstrumpor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *