figurer

Något som börjats synas mer och mer i trädgårdar idag, och även på balkonger och uteplatser är trädgårdsfigurer. Dessa är ett enkelt sätt att skapa en mer personlig trädgård och skapa ytterligare en dimension till sina växter.

De allra vanligaste trädgårdsfigurerna, som funnits med längst, är nog grodor, tomtar och troll. Dessa finns både som stora och små, i färg eller bara i betong. Dessa små figurer är alltid rätt och kan verkligen få trådgården att kännas mer spännande och inbjudande. Det jag tycker är viktigt är dock att ha en röd tråd i valet av figurer. Kanske ha en färg som kommer igen i dessa små figurer, eller kanske ett tema. Väljer man för många färger och former är det lätt att skapa ett rörigt intryck.

Något som jag fastnat för som känns mer nytt och stilrent är att ha betong föremål i trädgården. Här kan man ha materialet som röd tråd och välja form och figurer efter eget tycke. Det kan vara vackert att även ha krukor i betong för att skapa en helhet. Betong är ett spännande material där man kan göra många figurer själva. Några förslag är: krukor, rabarberblad som fågelbad, fåglar, ljuslyktor och sittbänkar. Sittbänkar i betong kan vara väldigt vackert och funktionabelt att placera under något vackert träd eller buske.

För att hålla sina trädgårdsfigurer fina och inte bli slitna så fort är det bra att ta in dem under vinterhalvåret så att de inte står ute i kyla och snö. Detta kan var bra att tänka på redan då man införskaffar dem för att se att man har plats för dem under vintern. Därför är det också bra att se till att inte köpa för många tunga föremål, så att man inte orkar att lyfta in dem efter höstens slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *