Årstidernas skådespel

Sveriges trädgårdar genomgår år efter år de fyra olika årstiderna och allt vad det innebär med vädrets makter och påverkan. När solen tittar fram, när snön faller, när regnet piskar mot träd, buskar och löv eller när de första knopparna brister ut; det är ett skådespel likt inget annat.

Många som äger trädgård idag vill kunna njuta av detta skådespel på olika sätt i form av ett uterum, en inglasad terass eller altan eller trädgårdsmöbler ställda under ett tak med vindskydd.

Beroende på vad du har för budget, syfte och ändamål kan hantverkare från Sveriges Byggservice alltid vara dig behjälplig med ditt projekt. Varje år genomför våra hantverkare tusentals byggen i trädgårdar och har lång erfarenhet som garanterar dig att få det du är ute efter. Det som på senare tid har blivit väldigt populärt är så kallade ”västhus till uterum”, det som heter Orangeri. Det är helt enkelt ett större växthus som du vanligtvis inreder med krukväxter och mindre odlingar i lådor där även trädgårdsmöblemang står inställda för att kunna njuta av den vackra miljön och dofterna både inne som miljön och vyn utanför.

 

För att få förslag och inspiration på hur just ditt orangeri skulle kunna komma att se ut så googla runt eller kolla på Instagram, Facebook, Pinterest och online.magasin inom trädgård. Det finns allt ifrån budgetvarianter till omfattande, lyxiga orangerier i de högre prisklasserna. Det går att med väldigt små medel få ett befintligt, mindre växthus väldigt mysigt genom att enbart lägga in stenplattor på en avgränsad del, ställa in en liten stol och bord och några ljuslyktor för att kunna avnjuta en bra bok, lyssna på lugn musik i en behaglig trädgårdsmiljö. Det är alltså egentligen bara din fantasi som sätter gränserna om din budget skulle vara skral men du vill ändå göra något av det gamla växthuset som de senaste åren bara använts på sedvanligt vis.

Vill du ha prisförslag på vad just din drömträdgård med terass, altan eller uppfräschning av trädgården är du välkommen att höra av dig till Sveriges Byggservice för kostnadsfria offerter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *