Alltid uppskattade trädgårdspresenter

Vad ger man till en person som har stort trädgårdsintresse? Att köpa frön och lökar är inte helt lätt eftersom det helt beror på mottagarens intresse av olika slags odling. Här ges några förslag på presenter inom trädgård. Presenter som nästan alltid går hem oavsett vilken inriktning på odling som födelsedagsbarnet ägnar sig åt.

 

Tidningar med inspiration

Att intresset är stort för trädgård i Sverige går det inte att ta miste på när man passerar tidningshyllorna i matvarubutikerna. Kanske är det den inriktning på magasin som är allra vanligast tillsammans med heminredning.

Vet du att personen är intresserad av odling på balkong så välj en tidningsprenumeration på en tidning som fokuserar på odling för personer som bor i lägenhet osv.

 

Känns det svårt ändå? Välj en valfri tidningsprenumeration hos Tidningskungen och dess tidningar inom trädgård. Fördelen är att prenumerationen är öppen att mottagaren därmed kan välja fritt från det stora utbudet av tidningar. Välj mellan att ge bort 3,6,9 eller fler tidningar inom prenumerationen.

 

Upplevelse inom trädgård

Det går att köpa upplevelser inom det mesta – även blommor. Bland annat finns ”Blomsterkurs” som vänder sig till alla som är intresserade av blommor och att skapa fina buketter.

Under ca två timmar får deltagarna i kursen lära sig grunderna inom floristyrket samt prova på att jobba med växtmaterial, floristkniv och bindmaterial.

 

Då allt material finns på plats behöver man bara ta med ett glatt humör under timmarna som är fyllda med utbildning, roliga övningar och kreativitet. Självklart får man även ta hem kreationer som skapas under kvällen (främst på kvällar).

Upplevelsen kan bokas i Västerås, Göteborg och Stockholm.

 

Blomsterresa

Inte den billigaste presenten – men otroligt uppskattad. Är det något land som förknippas med blommor, blomparker och häftiga installationer så är det Holland. Av de resor som presenteras som ”blomresor” från Sverige går nästan samtliga till just detta land.

 

Ex: Möt våren i ett färgsprakande Holland. En bussresa som tar sin början i Sverige och slingrar sig söderut ner till landet som förknippas med tulpaner och hyacinter. Självklart ingår entré till Keukenhof vilket bör vara ett obligatoriskt inslag på dessa blomresor.

Varför inte köpa två biljetter och bjuda med dig på resan. Bo på hotell med halvpension, få utflykter och bussresa för ca 4500 kr per person. Att uppleva Holland behöver inte vara dyrt.