Smidiga plagg för trädgårdskötsel

När man är ute och bonar i trädgården kan det vara bra att investera i lite bättre plagg att ha på sig, både för att det blir mer praktiskt och för säkerheten.

Trädgårdshandskar

Ett av de bästa plaggen att använda i trädgården är trädgårdshandskar. Dessa skyddar ens händer från att riva sig på taggar och andra vassa saker, samt förhindrar smuts från att infektera sår som man kan ha på handen. Det är onödigt att slita extra på sina händer, när man lika gärna kan ha handskar som gör det jobbet.

Kilt

Ett annat praktiskt plagg är trädgårdskilten. Den har alla fickor och praktiska funktioner som ett par rejäla arbetsbyxor har, men den är lättare att röra sig i och för det mesta svalare. Det är dags att föra in kilten i vår vardag. Varför skulle ett så praktiskt plagg bara få användas av skottar utan att folk tittar konstigt på en? Trädgårdskilten är praktisk både för damer och herrar i trädgårdsarbetet och dessutom lätt att ta av sig när man går in för dagen.

Byxor med knäskydd

En av de kanske jobbigaste sakerna med trädgårdsskötsel är de långa timmarna som spenderas på knä med att t.ex rensa ogräs. Ett sätt att göra jobbet lite mer behagligt är att använda byxor med knäskydd. Det kan tyckas knasigt men byxorna har en typ av förhårdning på knäna, vilken gör att det inte gör lite ont att sitta länge på dem samt skyddar knäna mot skador.

Solhatt

Att en solhatt är bra att ha vid trädgårdsarbete, kan tyckas märkligt och fånigt, men faktum är att just en solhatt bidrar avsevärt till att bland annat minska solbränna och solsting. När man kommer igång ute i trädgården är det lätt att glömma bort tiden och stå för länge ute i solen. Det är då lätt att bränna sig i exempelvis nacken som är väldigt utsatt för solen. Det kan dels vara väldigt olustigt, men ökar faktiskt också risken för hudcancer.

Trädgårdsförkläde

Om man inte var så förtjust i trädgårdskilten eller om man helt enkelt vill vara extra förberedd kan trädgårdsförklädet vara en bra idé. Förklädet skyddar dels ens tröja mot smuts och slitage och har dels fickor där man enkelt och praktiskt kan förvara verktyg. En annan sak som är positiv med plagget är att den går fort att sätta på sig och att man slipper byta alla kläder bara för att gå ut och tota i trädgården en stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *