Sätt upp en egen utedusch

Duschen är en uppfinning som den moderna människan har fått förmånen att njuta av. Tänk vad mycket mer praktiskt att ha strömmande vatten som man kan slå av och på när man vill än att behöva fylla upp ett kar varje gång man behöver bli ren. Det går också att göra av med betydligt mindre vatten för en dusch än ett bad. Ibland vill man dock duscha utomhus också, och då blir det lite krångligare eftersom där finns det varken vattenledning eller ström för att värma vattnet. Här nedan kommer några tips på hur man ändå kan bygga sin egen utedusch.

Duschpåse

Det kanske enklaste sättet att bygga sin egen utedusch är att köpa en duschpåse. En sådan brukar rymma 10-20 liter och hängs upp i ett träd eller dylikt vid användning. Vattnet värms upp av solen och när påsen placeras i direkt solljus kan den nå temperaturer upp till 30 grader på bara tre timmar. Det kräver visserligen lite framförhållning att få en varm dusch, men å andra sidan är den väldigt behändig och går att köpa för en rimlig summa. Denna typ av utomhusdusch passar bra att ha i exempelvis sommarstugan eller husvagnen. Det finns olika modeller av denna typ av dusch. En större och hållbarare är gjord i mjukt gummi och rymmer hela 20 liter, medan en mindre variant bara rymmer 10 liter, är gjord i vattenfast tyg och är så liten att den får plats i fickan.

Dusch som drivs med batteri

En annan variant som man kan använda är mer som ett duschmunstycke än en hel dusch. Munstycket drivs med batteri, så att man bara stoppar ner slangen i en hink med vatten och sedan kan man använda det vattnet att tvätta sig i. Munstycket kan spruta ut cirka 2,5 liter per minut, så en 10-literhink räcker till en fyra minuters dusch. Apparaten kan laddas upp via ett USB-uttag, så man behöver en dator eller dylikt. Batteriet räcker i en timme. Denna typ av dusch passar bäst att använda då du har tillgång till elektricitet och har plats i packningen.

Dusch med pump

Om man vill ha en rejälare dusch som inte behöver hängas upp någonstans och som inte kräver någon elektricitet är detta ett gott förslag. Denna typ av dusch med fotpump med vilken man pumpar upp ett tryck i vattenbehållaren som gör att munstycket sprutar ut vatten. Den rymmer cirka 10 liter, men är rejäl och lätt att fylla upp igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *