Lövblåsen- ett allroundverktyg

När man köper ett nytt verktyg till trädgården eller huset, vill man gärna att det ska vara så allsidigt som möjligt för att slippa lägga ut massa pengar på saker som man ändå bara kommer att använda någon gång per år. En lövblås kan på namnet låta som ett sådant verktyg, men faktum är att den är mer praktisk än man tror och kan användas till många fler saker än att blåsa löv.

Hösten

På hösten är det självklart att lövblåsen används för att blåsa löv. Det enklaste att blåsa är torra löv, så det är bra att passa på de dagar som de inte regnar. De dagar som det har regnat kan man annars använda blåsen för att få bort det värsta vattnet från saker som stått ute. När Råd och rön testar bästa lövblåsen 2018 lyfte de just fram hur lätt de var att använda på lövhantering.

Vintern

Det kan vara svårt att tro, men verktyget har en funktion på vintern med. Att skotta är ett tradigt arbete och om man inte har en snöslunga kan det tyckas extra drygt att gå ut och skotta jämnt. En lövblås kan dock hjälpa till med att blåsa bort snö och slask och göra så att man får mindre att skotta bort själv. Det allra lättaste att få bort med den är nysnö och pudersnö.

Våren

När snön har smält bort kan mackapären fortfarande vara till nytta. Blåsen kan användas till att rensa på svåråtkomliga ställen som hängrännor och altantak. Om man har en kraftigare blås kan den faktiskt till och med användas förr att blåsa bort grus från gångar med mera.

Sommaren

Slutligen har den sista årstiden innan hösten kommit. Lövblåsen behöver inte ligga och skräpa nu heller, utan den kan användas till att bland annat blåsa bort pollen som har en tendens att hamna överallt. Gräsklipp som ligger kvar på gräsmattan fungerar den också utmärkt för. Om man skulle ha en lövblås med sugfunktion är den väldigt praktisk för att städa exempelvis garaget också.

Vid köp

Innan man köper en lövblås finns det också vissa saker som är bra att tänka på. För det första är det om man vill ha en batteridriven, eller driven eller en som går på bensin. För det andra är det bra att bestämma sig för om man vill ha en sugande eller blåsande lövblås och slutligen hur tung den får vara och om man behöver bära den på ryggen. Dessa faktorer påverkar också delvis vad mer än att blåsa löv som man kan göra med blåsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *