Bygg en glasskiosk i trädgården

Vill du göra din trädgård lite mer populär? Eller vill du ge barnen något roligt att göra under sommarlovet? Att bygga en liten glasskiosk är ett skojigt alternativ till en lekstuga. Det här är roligt för såväl de mindre som de lite större barnen. Dessutom går det att göra själv relativt enkelt – och billigt.

 

Väggfast eller fristående?

Det finns olika ritningar man kan hitta på nätet. Vissa är fristående, medan andra är väggfasta. Har du lite större barn som kanske faktiskt ska göra glass i kiosken på somrarna, kan det vara fördelaktigt att ha den nära huset, alltså väggfast. På så vis får man ström till en liten frys eller en lite glassmaskin.

 

I allmänhet lämpar sig också de väggfasta ritningarna bäst för den som har en liten tomt. Faktum är att det inte behöver ta upp mycket plats alls. Har du en outnyttjad väggyta nära terrassen till exempel, kan det här vara ett lämpligt projekt att sjösätta.

 

Inventarier

Egentligen behövs ingenting i glasskiosken. Däremot kan det vara roligt att, under somrarna, faktiskt se till att det görs glass där inne, om barnen är intresserade. Har du en väggfast kiosk på huset har du troligtvis ganska nära till ström och kan således investera i en liten glassmaskin.

 

Vad en glassmaskin kostar varierar oerhört mycket. Det finns mer professionella maskiner för över 4 000 kronor, men det finns också billigare maskiner – för enbart några hundralappar – som fått bra betyg i konsumenttester.

 

Kanske kan det också vara läge att ställa in en liten frys där glassen kan förvaras. Även dessa går att hitta för några hundralappar, men som regel är de faktiskt lite dyrare än glassmaskiner. Planerar du att köpa inventarier som dessa bör du tidigt planera för det i budgeten.

 

Underhåll

Vid bygget av glasskiosken är det viktigt att träet behandlas på ett bra sätt. Annars finns risken att du framöver kommer att få syssla med betydligt mer underhåll än du tänkt dig. Se till att göra det du kan för att minska underhållsbehovet i framtiden så mycket som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *